Sari la conținut

Încep lucrările la pasajul peste DN 79. Investiţia va costa 25 de milioane de lei

În orele de vârf, traficul devine un coşmar la ieşirea din Oradea spre Arad. Prin sensul giratoriu de la intersecţia cu şoseaua de centură trec mii de maşini în decurs de câteva ore, iar cozile ating sute de metri. Şoferii au de aşteptat minute bune pentru a-şi continua drumul.

"Un haos, un haos!"

"Cum se întâmplă în orice giraţie aglomerată şi negândită."

Autorităţile locale au o soluţie pentru această situaţie: construirea unui pasaj suprateran peste sensul giratoriu.

"O să avem un pasaj superior în lungime de 226 de metri şi o lăţime totală de 19 metri, cu 9 deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 14 metri şi două benzi pe fiecare sens", susţine Dumitru Sim, Direcţia de Dezvoltare din Primăria Oradea.

"Va fi cu siguranţă un lucru important atât pentru eliminarea conflictelor de trafic cât şi pentru încurajarea celor care traversează Oradea să aleagă varianta drumului de centură", explică Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Pentru construirea pasajului vor fi investiţi peste 25 de milioane de lei, dintre care 16 milioane vin de la Uniunea Europeană. Pentru că lucrarea trebuie executată până la sfârşitul acestui an, edilii au apelat la justiţie ca să scape de contestaţiile depuse de firmele care au pierdut licitaţia.

Un pasaj similar, în valoare de 24 de milioane de lei, va fi realizat la ieşirea din Oradea spre Băile Felix.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş