Încep lucrările la pasajul Vulturul Negru. Renovarea pereţilor va costa peste 800 de mii de euro

Data publicării:
lucrari pasaj 190515

Lucrările de refacere a prereţilor din pasajul Vulturul Negru din Oradea vor costa 820 de mii de euro şi ar trebui să fie gata în cinci luni. Pasajul nu se va închide în această perioadă.

"Vor încerca să identifice straturile succesive de zugrăveală și tencuială care s-au pus pe acești pereți, încercând să ajungă la ornamentele inițiale, pentru ca aceste ornamente, în măsură cât mai mare să poată fi păstrate", a precizat Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

În perioada următoare administraţia locală va organiza o nouă licitaţie pentru refacerea mozaicului din pasaj pentru că lucrarea iniţială nu a fost recepţionată nici acum. Constructorii nu au respectat clauzele din contract, motiv pentru care vor fi acţionaţi în judecată de primărie, care vrea să recupereze penalităţile.

"Firma care a refăcut mozaicul din pasajul Vulturul negru a făcut o lucrare de mântuială și drept dovadă stau plăcile care s-au desprins la scurt timp după finalizarea lucrării. Acum, însă, primăria Oradea este dispusă să plătească mult mai mult firmei care va veni să lucreze aici doar să aibă parte de lucrări de calitate", a aflat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

Lucrările la pasajul Vulturul Negru ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului, spun autorităţile, astfel încât să nu se piardă finanţarea europeană.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Cristian Rusu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri