Sari la conținut

Începe aglomerația la vulcanizări

Ca să fie siguri că iarna nu îi va lua pe nepregătite, șoferii au început să treacă pragul atelierelor de vulcanizare. Cel mai bun moment al zilei, spun ei, este dimineața, pentru că perioada de așteptare nu depășește o jumătate de oră.

"- La sfârșitul ăsta de săptămână spune că va ninge și totdeauna în luna noiembrie, la sfârșitul lunii noiembrie schimb.
- Vi se par și mari amenzile?
- Nu numai amenzile. Și amenzile sunt mari, dar sunt în siguranță cu cauciucurile de iarnă."

Munca angajaților de la atelierele mecanice se îngreunează după orele amiezii. Obligația de a folosi anvelope de iarnă este impusă mai mult de condițiile meteo. În codul rutier nu este stabilită o perioadă fixă de utilizare a acestora. Situația nu îi scapă însă de responsabilități pe șoferi. Ei pot să primească amenzi o dată cu prima zăpadă.

"Amenzile sunt între 9 și 20 de puncte amendă. De asemenea, ca măsură complementară se ia reținerea certificatului de înmatriculare", susţine comisarul-șef Dorin Sava, șeful Poliției Rutiere Bihor.

De la 1 iulie un punct este egal cu 105 lei, astfel că amenzile încep de la 945 de lei, dar pot ajunge până la 2100 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă