Începe Săptămâna Prevenirii Criminalității

Data actualizării: Data publicării:
prevenire

Ce trebuie să facem când suntem martorii unor delicte? Cum le putem preveni? Sunt întrebările la care polițiştii bihoreni vin cu răspunsuri în cadrul unei campanii de prevenire a criminalităţii. Pentru a doua oară în acest an, timp de o săptămână, oamenii legii vor organiza acţiuni în şcoli, în zonele aglomerate şi la sediile unor firme.

Săptămâna prevenirii criminalităţii se desfăşoară pentru al 12-lea an consecutiv în Bihor. Poliţiştii au pregătit acţiuni preventive, patrule şcolare, expoziţii de desene şi eseuri pe tema antiviolenţei.

"În fiecare zi va fi organizată, la nivelul întregului judeţ, câte o activitate având o temă specifică, temele sunt selectate din priorităţile Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalităţii", spune comisarul-șef Alin Haniș, șeful Poliției Bihor.

"Am încercat să avem o paletă diversă de activităţi. O să avem şi nişte mesaje preventive transmise sub forma unor scenete, scenariile fiind realizate tot de către elevi", a detaliat comisarul-șef Ioana Indrieș, Compartimentul de Prevenire a Criminalității, Poliţia Bihor.

Activitățile vor avea loc în mai multe localități din județ și se vor desfășura în școli și în zonele intens circulate. Polițiștii vor organiza acțiuni dedicate prevenirii delicvenței juvenile, a criminalității informatice, furturilor și violenței. În trafic se vor desfășura manifestări preventive pentru creșterea siguranței rutiere.

"Vreau să vă spun că latura preventivă din Poliţia Română, chiar dacă nu este aşa spectaculoasă ca aceea de combatere a infracţionalităţii, este extrem de importantă şi duce la rezultate foarte bune, cu costuri foarte mici", a atras atenţia șeful Poliției Bihor.

Campania se va derula în perioada 2- 6 octombrie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri