Incident la grădiniță. Un părinte acuză că nu a fost anunţat că fiul său s-a rănit la cap

Data publicării:
inccident gradinita

Incidentul s-a produs miercuri la grădiniţa 44 din Oradea. Când a mers să își ia copilul acasă, Vasile Iuhos a observat că băiețelul de 3 ani avea arcada spartă și sânge pe frunte.

"Când l-am luat de la grădiniță stătea în această poziție cu mâna la ceafă și cu cealaltă se ținea de burtică și plângea. Au spus că au fost puși pe scaun și pedepsiți și în momentul ăla copilul meu s-a ridicat, a fugit și s-a lovit la cap."

Și-a luat imediat copilul și l-a dus la Spitalul Municipal pentru investigații. Medicii au stabilit că băiețelul prezenta o rană deasupra ochiului, provocată - potrivit certificatului medico-legal - "prin lovire de un corp dur, cu suprafaţă neregulată, mai probabil în cadrul unei căderi". Pentru că plângea şi era speriat, copilul a fost supus şi unui control psihiatric.

"A fost total non-comunicativ, nu a colaborat cu psiholoaga, nu s-a apropiat de jucării. Până la 25 de ani, după un traumatism cranio cerebral poți să ai diverse tulburări neurologice-epileptice sau psihice", explică dr. Doina Ursuța, medic primar neurologie și psihiatrie pediatrică.

Supărat că nimeni nu l-a anunţat de gravitatea situaţiei, Vasile Iuhos s-a întors azi la grădiniță şi a cerut explicaţii.

"A fost informată mama copilului. Doamna, în calitate de medic, după ce i-au fost prezentate unele detalii, a considerat că nu este cazul să vină să își ridice copilul de la grădiniță", a spus Gheorghina Bârlădeanu, directoarea şcolii "Avram Iancu" din Oradea.

"Lor li s-a părut un incident minor, doar o zgârietură, asta i-au și relatat soției că s-a zgâriat puțin la ochi", spune Vasile Iuhos, părintele copilului.

Tatăl băieţelului a de pus o plângere la Inspectoratul Școlar Bihor, care va începe o anchetă.

"Să vedem din ce cauză s-a produs acest incident, dacă cadrele didactice responsabile de grupa aceea de copii au fost în momentul respectiv în sala de grupă", a declarat Codruța Bogdan, inspector școlar general adjunct, IȘJ Bihor.

Rezultatele cercetărilor vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri