Sari la conținut

Incident neobişnuit în vama Borş: a încercat să-şi scoată din ţară fiica şi nepoata, printre camioane

Situaţie inedită pentru poliţiştii de frontieră din Borş. Aceştia au observat un bărbat care încerca să le scoată ilegal din ţară pe fiica sa minoră şi pe fetiţa acesteia, în vârstă de 2 ani, printre camioanele care aşteptau la controlul vamal. Cei trei se deplasau pe jos, printre TIR-uri, iar bărbatul a recunoscut că intenţiona să ajungă în Franţa.

aglomeratie Bors

Întâmplarea a avut loc marţi, seara, după ora 19. Poliţiştii de frontieră din Borş au observat, pe sensul de ieșire din țară, trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă camioanele care aşteptau efectuarea controlului de frontieră.

Bănuind că încearcă astfel să iasă ilegal din ţară, agenţii le-au oprit şi le-au condus la sediul sectorului pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean român, Viorel V., în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bihor, care încerca să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa, minoră, în vârstă de 17 ani, şi pe fiica acesteia, nepoata lui, în vârstă de 2 ani. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece fetiţa nu poseda documente de călătorie, iar tatăl acesteia nu era de acord ca ea să plece din ţară. Aceştia intenţionau să ajungă în Franţa, unde bunicul îşi are domiciliul”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Situaţia face obiectul unei anchete pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă