Incubator de afaceri pentru locuri de muncă

Data publicării:
incubator

Firma de tricotaje din Italia plăteşte autorităţilor locale o chirie lunară de o mie de euro pentru cei o mie de metri pătraţi pe care îi are hala. Producţia a început de o lună şi jumătate, însă abia dacă s-au găsit angajaţi suficienţi pentru a unora comenzile venite din străinătate.

"Problema mare pe care o avem aici e cu personalul. Nu sunt obişnuiţi să lucreze, nu toată lumea vrea să lucreze. Acum suntem 26-27 de persoane. Ne trebuie personal. Acum, momentan, am refuzat comenzi", susţine Federica Dal Bello, administratorul fabricii de tricotaje.

Localnicii care au acceptat oferta firmei italiene spun însă că sunt mulţumiţi de condiţii, iar faptul că nu mai sunt nevoiţi să facă naveta pentru un loc de muncă ar trebui să-i convingă şi pe alţii să se angajeze.

"Nu mergem departe, nu facem naveta, sunt trei kilometri de acasă până aici, e foarte-foarte important să avem de lucru în comună. Şi se câştigă foarte bine."

"Şi când am auzit că se deschide cu prima ocazie am venit."

Hala a fost construită cu peste cinci sute de mii de euro, bani europeni, accesaţi de primăria din Ţeţchea. Firma care a închiriat spaţiul plăteşte chiria şi utilităţile pe care le consumă. Singura condiţie impusă de autorităţile locale este ca firma să aibă cel puţin două treimi dintre angajaţi din localitate.

"Scopul incubatorului de afaceri este de a rezolva una din problemele comunei noastre, aceea a lipsei locurilor de muncă. Astfel, construind acest incubator, am şi reuşit să găsim un investitor care să deschidă o fabrică de tricotaje acolo", susţine Ovidiu Pavel Drimbea, viceprimarul comunei Ţeţchea.

"Acest incubator de afaceri se deosebește de majoritatea incubatoarelor prin această existență a spațiului de producție. Majoritatea incubatoarelor conțin doar spații de birouri", spune Gabriela Droj, consultantul proiectului.

Autorităţile locale din comuna bihoreană vor mai concesiona două terenuri lângă hală, după ce a primit cerere de la doi investitori care vor să construiască în zonă fabrici de prelucrări prin aşchiere şi confecţii metalice.

Reporteri: Anca Deac, Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri