INEDIT. Naştere pe stradă, în Oradea. Imaginile au fost postate pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
nastere trotuar

Naştere în plină stradă. S-a întâmplat aseară, în Oradea, unde o tânără a adus pe lume un copil, chiar în faţa blocului în care locuieşte. Unul dintre vecini a filmat întreaga scenă şi a postat-o pe Facebook.

imagini: Facebook/Aurelian Pavel

Mădălina Fratu povesteşte că a început să aibă contracţii încă din timpul după-amiezii, dar a sunat la 112 abia seara, când durerile s-au înteţit.

„La nouă fix (ora 21 – n.n.) mi s-a rupt apa şi de atunci au început durerile şi mai tari. Şi nu a mai rezistat, nu a vrut să mai aştepte.”

Un echipaj al Ambulanţei a ajuns în câteva minute în faţa blocului, unde era aşteptat de femeia însărcinată.

„Până a sosit ambulanţa, fătul s-a născut”, a explicat dr. Liciniu Venter, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Bihor.

Aşa că ambulanţierii au asistat-o pe femeie direct pe trotuar, unde aceasta a dat naştere unui băieţel de 3 kilograme şi 700 de grame. Întreaga întâmplare a fost filmată de un vecin, care a postat imaginile pe o reţea de socializare.

„Am încercat să ne mobilizăm acolo, vecinii, să o ajutăm. Pe trotuar, un caz nemaiîntâlnit până acum, adică nemaivăzut, dar extraordinar. Mi-a făcut seara frumoasă şi am fost fericit că toate au fost ok”, a povestit Aurelian Pavel, martor.

„A născut foarte, foarte rapid. Fiind vorba de a patra naştere, probabil că femeia acasă nu şi-a dat seama de situaţie, că avea contracţii. Probabil că nu le-a luat în seamă”, susţine Traian Mureşan, medic la Maternitatea Oradea.

Atât mama, cât şi băieţelul sunt în stare bună, la maternitatea din Oradea. Pentru a eliminea orice risc de infecţie, având în vedere condiţiile în care a născut, femeia urmează acum un tratament cu antibiotice. Ea este în vârstă de 30 de ani şi mai are acasă alţi trei băieţi.

Reporteri: Bianca Firezar, Nicolae Mihalcea

Operator: Constantin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri