Sari la conținut

Înger donator. Organele unei fetiţe de trei ani au fost prelevate la Oradea

Delia a avut probleme de sănătate încă de la naștere, motiv pentru care a fost dusă la o clinică de recuperare din Italia. La întoarcere, în timpul transportului fetița a făcut febră puternică urmată de convulsii. A fost internată de urgență la cel mai apropiat spital, în localitatea maghiară Szolnok. În ciuda eforturilor medicilor, copila a fost declarată în moarte cerebrală.

"Familia a dorit să doneze organele fetiței. S-a pus la un moment dat problema transportului cu un elicopter în Republica Modova, dar familia a optat pentru donarea în Oradea", a declarat dr. Florian Sabău, medic primar, secția ATI a Spitalului Județean din Oradea.

"La momentul când ne-am dat seama că e în moarte cerebrală și că nu mai are șanse, am decis cu soțul să mergem la prelevare de organe, pentru a oferi o șansă la o nouă viață altor copii, pentru a face fericiți alți părinți", a spus Diana Berari, mama Deliei.

Gestul i-a emoționat pe medicii veniți din Cluj și București pentru a preleva rinichii și ficatul copilei.

Dr. Liviu Constantin, Institutul de urologie și transplant renal din Cluj-Napoca: "Ținem să mulțumim familiei pentru gestul deosebit de a accepta donarea de organe."

"Dacă poți ajuta și poți face pe cineva fericit fă-o astăzi, pentru că mâine poate fi târziu", spune mama Deliei.

Organele fetiței vor ajunge la trei copii de vârste apropiate, înscriși pe lista de așteptare în vederea unui transplant. Aceasta a fost cea de-a 17 prelevare făcută în acest an la Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă