Ingineri recrutaţi din facultate. Studenţii din Oradea se pot angaja la companiile din parcul industrial

Data publicării:
ingineri

În anul trei de facultate, Andrei Nicoraş a venit în practică la o companie din parcul industrial al Oradei. După ce şi-a luat licenţa, a fost angajat ca inginer în cadrul firmei.

"Cred că sunt nororcos, deoarece foarte puţini colegi de-ai mei reuşesc să lucreze în domeniu, iar faptul că am reuşit să fac un stagiu de practică aici înainte a fost un avantaj", spune Andrei.

În ultimii doi ani, zeci de studenţi de la Universitatea din Oradea au fost recrutaţi din facultate şi angajaţi apoi ca ingineri sau economişti. Prioritate au cei cu note bune, iar unele companii îi urmăresc pe parcursul anilor de studii ca să nu aibă restanţe.

"Am zis că e o şansă unică în viaţă şi am profitat maxim de ocazie, nu-mi pare rău nicio secundă că am ajuns aici. Am avut o creştere frumoasă, zic eu", consideră inginerul Robert Kovacs.

"Le oferim un număr de proiecte, care variază de la proiecte de burse, până la practică care poate fi efectuată în fabrica şi, de asemenea, sprijin în realizarea lucrării de licenţă şi dizertaţie", explică Radu Mişcov, directorul general al unei companii multinaţionale.

"Sunt foarte mulţi studenţi ai Universităţii care lucrează nu numai în parcul industrial, ci şi în companiile de lângă sau în celelalte parcuri mici industriale din Oradea, zona industrială", spune prof. univ. dr. Constatin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea

Universitatea din Oradea vrea să încheie un parteneriat cu firmele din parcul industrial ca să le livreze specialişti şi să-i indrume pe studenţi spre meseriile cerute pe piaţa muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri