Îngropaţi în datorii, dar cu prime de sărbători. Angajaţii CET Oradea vor primi premii de Crăciun

Data publicării:
premii de Craciun 101213

Electrocentrale Oradea are 540 de angajaţi care au dreptul la prime de sărbători prin clauzele din contractul colectiv de muncă. Asta înseamnă că societatea trebuie să facă rost luna aceasta de 216.000 de lei, bani pentru premii de Crăciun, în condiţiile în care datoriile CET trec de 60 de milioane de euro.

Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale Oradea: "O să ne aşezăm la masă, o să vedem ce ne putem permite dar sigur prima va fi poate undeva între 200 şi 400 de lei."

În tot acest timp, angajaţii primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor nu vor primi de Crăciun nici măcar o agendă sau un calendar.

Ceva mai norocoşi sunt angajaţii firmelor private care merg acasă de sărbători cu premii. Unele companii dau petreceri, altele oferă cozonaci şi vin sau chiar al 13-lea salariu.

"Angajaţii firmei noastre primesc cu ocazia sărbătorilor un pachet cu produse tradiţionale: o sticlă de vin, cozonac, ciocolată şi ceva fructe pentru copii şi primesc şi o primă de sărbători în valoare de 150 de lei", spune Remus Cotuţ, managerul unei firme din Oradea.

Pentru funcţionarii de la stat, Guvernul a decis luna aceasta ca nici anul viitor să nu primească nimic de sărbători.

reporteri: Florina Fofiu, Ariadna Bălăian
operatori: Robert Rezmuves, Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri