Sari la conținut

ÎNOT. Ingrid Huszar, de cinci ori campioană şi 10 medalii la CN de înot

Înotul orădean a fost pe val la Campionatul Naţional găzduit la finele săptămânii trecute de Bacău. Peste 300 de sportivi au concurat pentru podiumurile categoriilor juniori, tineret şi seniori.

Clubul Crişul a reuşit să iasă în evidenţă cu 11 medalii adjudecate, dintre care 10 de Ingrid Huszar.

„Mă bucur că am mers bine, că m-am pregătit şi cu antrenamentele şi sper să ajung tot mai sus", a spus Ingrid Huszar.

Campioană naţională de juniori şi tineret în probele de 50 şi 200 metri bras, Ingrid s-a remarcat şi în competiţia seniorilor, unde a cucerit medaliile de argint la aceleaşi probe.

„Am crezut în ele şi de aceea sunt foarte bucuros, pentru că surpriză a fost şi pentru mine, sincer. Dacă ea lua doar câteva medalii, una două la juniori, nu puteai să-i spui mare lucru pentru că e primul an al el de juniorat. Ştim cu toţii cum se trece de la o etapă la alta în toate celelalte sporturi", a declarat Ionel Bungău, directorul CS Crişul

Oradea a mai punctat la Bacău prin Ioana Buzlea, bronz la 200 de metri mixt. Sportiva a revenit după o accidentare ce a ţinut-o vreme îndelungată în afara bazinului.

„Mulţumită nu sunt de rezultate, probabil mă aşteptam mult mai mult, dar înainte de concurs am avut o perioadă destul de grea, am fost bolnavă."

La un pas de podium a fost şi Vivien Buzaşi. Sportiva clubului Crişul a fost la doar câteva sutimi de podiumul categoriilor 50 şi 100 metri bras.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă