ÎNOT. O orădeancă a bătut recordul Dianei Mocanu. Ingrid Huszar este noua campioană a juniorilor

Data actualizării: Data publicării:
sport Huszar inot

Ultimul concurs de anvergură din acest an în nataţia românească i-a adus lui Ingrid Huszar cea mai bună performanţă din 2016: două titluri de campioană naţională la cadeţi, în probele de 200 metri mixt şi 100 metri bras. În ultima probă, sportiva legitimată la clubul Crişul a reuşit să doboare recordul naţional, stabilit în 1997 de fosta campioană olimpică Diana Mocanu.

„De departe Ingrid este cea mai bună sportivă a noastră. Ce e de admirat la această sportivă este seriozitatea şi dorinţa de a fi mai bună, de a munci mai mult", a remarcat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

În bazinul de la Piteşti, unde a avut loc Campionatul Naţional de poliatlon, rezervat cadeţilor, Ingrid şi-a mai trecut în palmares patru medalii: una de argint în proba de ştafetă 4X50 de metri mixt, şi trei de bronz.

„Iată că la copii şi-a făcut datoria, la cadeţi acum a doborât două recorduri naţionale, şi nu aici la noi ca să spun aşa, ci la Berlin primul, şi la Kosice", spune Bungău.

Ingrid nu a fost singura orădeancă medaliată la naţionalele de poliatlon. Mihnea Dăscălescu a câştigat titlul naţional în proba de 100 metri bras şi argintul la 100 metri liber.

Crişul a punctat şi în probele de ştafetă, unde Franciska Pantya, Boglarka Kiss şi Brigitta Sucigan au obţinut medaliile de argint şi bronz la 4x50 de metri mixt şi liber.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri