Sari la conținut

ÎNOT. Oradea, primul titlu la seniori după 1989

Secţia de înot a clubului Crişul Oradea a cucerit noi trofee în întrecerile interne. Ioana Buzlea şi Ingrid Huszar și-au trecut, împreună, în palmares nu mai puțin de 20 de medalii la Campionatul Naţional de poliatlon pentru seniori, tineret şi juniori de la Hunedoara.

Ioana Buzlea a devenit noua campioană naţională la 400 de metri mixt. Este primul titlu la înot seniori obținut de un sportiv orădean după 1989.

„Mă bucur foarte mult pentru amândouă fetele, însă foarte mulţumită am fost pentru Ioana Buzlea, pentru că în momentul în care a început să înoate şi a ştiut să înoate perfect, i-am spus: tu vei ajunge campioană la mixt", spune Georgeta Schier, antrenor CS Crişul.

Orădencele au stabilit și noi recorduri naționale. Nu mai puțin de cinci au fost trecute în dreptul lui Ingrid Huszar: două la 50 de metri bras, în două la 100 de metri bras și unul la 100 de metri mixt.

„E o poveste care ne-am dorit-o din suflet şi dacă anul trecut erau speranţe doar, anul acesta a devenit o certitudine. Mare lucru ca două fete să vină acasă cu 20 de medalii", s-a bucurat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Din cele 20 de medalii obținute de cele doua sportive, șase au fost obținute la seniori, opt la tineret și șase la juniori.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă