Înscrieri pentru titularizare. În Bihor sunt 1.056 de posturi vacante

Data publicării:
titularizare 120515

Candidaţii la titularizare îşi pot depune dosarele între 11 şi 19 mai, la Comisia Judeţeană care îşi desfăşoară activitatea la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea. Pe 26 mai vor fi afişate listele cu toţi candidaţii, însoţite de informaţii referitoare la susţinerea probelor. Examenul de titularizare va avea loc în 15 iulie. Dascălii vor susţine mai întâi o probă scrisă, urmată de una practică sau de o inspecţie la clasă. Pentru anul şcolar 2015- 2016 sunt disponibile peste 1.000 de posturi.

"Din cele 1.056 - titularizabile, adică cu viabilitate de cel puţin patru ani sunt 74, iar 982 sunt netitularizabile, cu o viabilitate mai mică de patru ani", a precizat Nicolae Avram, inspector şcolar general al IŞJ Bihor.

Cadrele didactice au început deja să se pregătească pentru examen. Ca să promoveze examenul din iulie, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7.

"- Ce specializare ai?
- Educatoare- învăţătoare.
- Te pregăteşti pentru examen?
- Da, sigur, am început deja să mă pregătesc."

"- Cum se pregăteşte un dascăl pentru examen?
- Trebuie să înveţe, dar cred că eu am destul de multă vechime ca să trec."

Pe 20 iulie se vor afişa rezultatele concursului, iar pe 21 iulie se pot depune contestaţii. De abia pe 24 iulie se vor şti rezultatele finale. În perioada 27-28 iulie va avea loc repartizarea titularilor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri