Înşelăciune cu file cec şi bilete la ordin fără acoperire

Data publicării:
masina de politie_fb

Un bărbat de 30 de ani, originar din Baia Mare, a fost cercetat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bihor sub acuzaţia că a provocat un prejudiciu de 190.000 de lei prin înşelăciune. Oamenii legii au documentat nu mai puţin de cinci fapte şi au cerut trimiterea în judecată a maramureşeanului.

catuse bani ancheta FB politiefoto cu caracter ilustrativ

Ancheta polițiștilor bihoreni a stabilit că în perioada iulie – august 2015, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Baia Mare, bărbatul ar fi indus în eroare cinci firme cu sediul în Bihor, Sibiu şi Dolj. Cu fiecare a încheiat contracte de vânzare-cumpărare de bunuri, iar pentru plata acestora ar fi emis patru bilete la ordin și o filă cec. Asta deși știa că în contul bancar al societății nu există suma necesară pentru plată.

Ulterior, maramureşeanul ar fi vândut bunurile şi a păstrat banii. Prejudiciul total cauzat astfel celor cinci firme este de 191.988,4 de lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză", au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri