Inspectorii Direcției de Sănătate Publică verifică spitalele din Bihor

Data publicării:
BETA controale spitale

Toate spitalele din județul Bihor vor fi verificate în aceste zile de inspectorii Direcției de Sănătate Publică.

"Vor efectua activități de control, evaluare și monitorizare privind aprovizionarea cu medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, dar și echipe în liniile de gardă", explică dr. Daniela Rahotă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor

Spitalele trebuie să completeze și o machetă de control, un tabel, în care se introduc date referitoare la stocurile de medicamente, la cele de materiale sanitare, la liniile de gardă.

Dcotorul Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Oradea, susţine că "la nivelul stocului de medicamente este, mai special, din punctul de vedere al aprovizionării pentru că nu lucrează toate depozitele de medicamente, materiale, furnizorii. Aici trebuie să ne asigurăm că aprovizionarea care este în salturi, să ne asigure, totuși, condiții cât mai bune."

Cele mai mari probleme le creează stocurile de medicamente și de materiale sanitare. Finanțarea este cauza, iar spitalele au cerut suplimentări de fonduri pentru ca sărbătorile să nu vină cu neajunsuri pentru pacienți.

"Au fost câteva probleme, dar ni s-au făcut câteva suplimentări de fonduri și acele probleme mai mari au fost rezolvate, celelalte sperăm ca până în 15-20 decembrie să reușim să le surmontăm", spune doctorul Borcea.

Raportul inspectorilor DSP trebuie trimis Ministerului Sănătății până luni.

reporter: Andrea Crișan
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri