"Insule" periculoase pe şosele

Data publicării:
stirea1 20insule 20pe 20sosea 20mihut-34690

Ofiţerii Poliţiei Rutiere din Bihor au descoperit că, pe mai multe porţiuni din drumurile recent modernizate între Oradea şi Salonta, respectiv Oradea şi Valea lui Mihai, insulele sunt şi pe banda de ieşire din localităţi, deşi ar trebui să fie prezente doar pe sensul de intrare.

comisar șef Claudiu Ciuclea - Poliția Rutieră Bihor

"Insulele de calmare a traficului trebuie să acționeze atunci când un autovehicul întră în localitate, iar atunci când iese să poată să circule cu o viteză legală."

Corneliu Pițurcă - directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Bihor

"Asta este problema proiectantului, normativele romănești așa prevăd să fie acea insulă și la intrare și la ieșire."

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Și bordurile sunt o problemă. Multe dintre ele au post puse prea drept și au fost construite la o înălțime de aproximativ 15-20 de centimetri. Practic în cazul unui eventual impact, mașina are cele mai mari șanse să se răstoarne."

comisar șef Claudiu Ciuclea - Poliția Rutieră Bihor

"Sunt probleme vizavi de aceste insule întrucăt ele pot prezenta pericol în situația în care nu vor fi iluminate, nu va fi asigurat iluminatul public acolo pe timp de noapte."

Claudiu Mihuț - reporter Digi 24 Oradea

"Insulele construite pentru limitarea vitezei sunt mai degrabă adevărate insule de intuneric care în orice moment pot pune în pericol siguranța șoferilor. Iluminatul în zonă lipșește cu desăvărțire. Primul stălp de iluminat este în spatele meu, la o distanță de 150 de metri de aici, undeva în mijlocul satului. Ceața afectează și îngreunează și ea vizibilitatea șoferilor care sunt nevoiți să apese frăna în ultimul moment."

Reprezentanţii companiei naţionale de drumuri spun că vor ilumina scuarurile în cel mai scurt timp.

Corneliu Pițurcă - directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Bihor

"Sunt deocamdată funcționale primele 6 poziții urmănd ca în zilele următoare să se dea drumul la curent șI pe celelalte poziții.Pe DN 79 drumul este încă în lucru urmează să se monteze și acolo stălpi de iluminat."

Cel mai grav accident cauzat de insulele de calmare a traficului a avut loc la începutul anului, în comuna Tarcea, când un microbuz de transport persoane a acroșat scuarul și s-a răsturnat. În urma accidentului au decedat două persoane și alti 11 pasageri au fost răniți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri