Intervenţii şi explozii, de Ziua Poliţiei, în Cetatea din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
ziua_politiei_2018-Oradea_62
foto: eBihoreanul

Dezamorsarea unui colet surpriză și capturarea unor infractori înarmați care au jefuit o bancă. Au fost acțiunile prin care mascații i-au cucerit pe cei care venit în această dimineață, în Cetatea din Oradea. De Ziua Poliției, sute de orădeni au avut posibilitatea să urce în mașinile de intervenție, să vadă laboratorul criminalistic și să admire câinii polițiști.

Primele exerciții l-au avut în prin plan de Ren, un ciobănesc german de 5 ani. Atent la fiecare ordin al conductorului, patrupedul și-a demonstrat calitățile în fața spectatorilor.

A urmat o demonstrație a luptătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale. La rândul lor, pirotehniștii au distrus un colet considerat suspect, găsit de câinele de urmă.

Punctul culminant al demonstraţiilor l-a reprezentat capturarea unor tâlhari care au jefuit o bancă.

Spectatorii au urcat apoi în mașinile de intervenție și au aflat detalii despre armele poliţiştilor. Un alt punct de atracţie a fost laboratorul mobil al Serviciului Criminalistic.

"Polițistul cu această trusă merge la fața locului. Cu ea acționează și prelevează amprente, papilare, palmare, urme de încălțăminte de pe sol", au fost explicaţiile oferite de poliţişti.

Curioşii au putut călători prin 100 de ani de istorie ai Poliţiei Bihor, cu ajutorul unor fotografii şi articole expuse într-una din secțiile Muzeului Cetății.

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an pe 25 de martie.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri