Sari la conținut

Jaf ca-n filme. Un fals polițist a tâlhărit o familie din Oradea

Caz şocant la Oradea: o familie a fost jefuită în propria casă de un fals poliţist. Individul s-a dat drept mascat de la forţele speciale şi le-a spus victimelor că a venit pentru percheziţii. Odată intrat în locuinţă, i-a legat pe cei doi soţi şi pe fiul lor. A golit seiful de bani şi a dispărut. Adevăraţii oameni ai legii sunt acum pe urmele lui.

O seară aparent liniştită s-a transformat într-un coşmar pentru o familie din Oradea. Oamenii vânduseră un teren şi aveau toţi banii în casă. Deşi ambii soţi lucrau la bancă, nu apucaseră depună banii într-un cont. Un escroc a aflat totul şi ce a pus la cale pare desprins dintr-un film de acţiune.

„O persoană mascată, simulând faptul că este poliţist şi fiind îmbrăcată în echipament tactic asemănător celui al trupelor de intervenţie, cu inscripţia "Poliţia", a pătruns în locuinţă, după ce a procedat la imobilizarea, legarea şi încătuşarea persoanelor vătămate, iar ulterior a fiului lor, a sustras dintr-un seif şi dintr-un dulap o sumă de bani”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

„După ce a luat banii, agresorul a furat și mașina victimei, a condus aproximativ 500 de metri până pe strada Calea Aradului din Oradea, unde a și abandonat autoturismul”, relatează Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

Oamenii legii îl caută acum pe falsul poliţist. Evenimentul a creat vâlvă în oraş.

„Nu ai cum să mai ai încredere în copilul tău, în mama ta, dacă intră peste tine în casă, bine că nu i-a omorât”, spune un localnic.

Oamenii legii spun că acest caz pare inspirat de celebra metodă Maradona, folosită de infractori în anii 90. Atunci, tâlharii îmbrăcați în polițiști opreau mașini străine şi îi jefuiau pe şoferi.

„Prin stație cineva dădea că ar avea bani falși asupra lor. Le cereau portmoneul, le controlau portmoneul, le răsuceau portmoneul și le scoteau banii, le restituiau portmoneul şi plecau”, spune colonelul în rezervă Gheorghe Tudor, fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Este primul caz de acest fel înregistrat în Bihor în ultimii 30 de ani.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Robert Rezmuves