Sari la conținut

Jocuri de apă și lumini pe DN 76. Investiţia a fost realizată din bugetul municipiului Beiuş

Roșu, verde, albastru - fântânile montate pe malurile râului care trece prin Beiuș își schimbă culorile, spre încântarea unor localnici care imortalizează inedita investiție cu ajutorul telefoanelor mobile.

"La o primă privire, am putea spune că ne aflăm într-o zonă destinată iubitorilor de selfie. Dar nu suntem în preajma unui obiectiv turistic, ci pe Valea Nimăieștiului, ce traversează orașul Beiuș", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.

Fântânile și jocurile de lumini au costat 120 de mii de lei. Investiţia s-a făcut din bugetul orașului, deși sunt cunoscute problemele financiare prin care trece de câțiva ani localitatea.

"Este vorba de un sistem de fântâni de agrement, compus din șase bare de inox și pe o parte și pe cealaltă a văii amenajate", a explicat Gabriel Popa, viceprimar al orașului Beiuș.

Chiar dacă apreciază atmosfera creată de inedita fântână, localnicii consideră că alte investiții sunt prioritare în oraș.

"- De exemplu, ce lipsește în Beiuș?
- Șosele."

"În primul rând infrastructura drumului, să fie iluminat peste tot. Sunt multe: canalizările, tot, tot trebuie făcut."

"Spitalele să fie amenajate."

"Abia în cursul acestui an finalizăm înlocuirea întregii rețele de apă, astfel încât în anii următori vom putea reabilita toate străzile", a precizat viceprimarul Beiușului.

Şoferii au totuşi parte şi de veşti bune. Drumul Național 76 este reabilitat prin metoda reciclării asfaltului existent. Până în decembrie, însă, trebuie să aibă grijă să nu ajungă şanţurile uriaşe lăsate de constructori pe marginea drumului, aşa cum i s-a întâmplat unui şofer în urmă cu trei săptămâni.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă