Judecătorii au respins propunerea de arestare a avocatului orădean Ioan Sava

Data publicării:
sava 220114

"Rușine!" Este cuvântul pe care avocatul Ioan Sava l-a aruncat în momentul în care a fost adus la Curtea de Apel din Oradea, unde urma să fie decisă arestarea lui. Reţinut pentru 24 de ore pentru şantaj, avocatul consideră că este victima anchetatorilor.

"Mă șantajează procurorul Man cu dosarul care i l-am făcut penal și care încă nu a fost cercetat de un an de zile de Parchetul Înaltei Curți."

Procurorul indicat de Ioan Sava este şeful DNA Oradea, Ciprian Man. Instituţia condusă de acesta a instrumentat dosarul în care avocatul este acuzat că a şantajat o judecătoare ca să o convingă să nu aprobe interceptări telefonice într-un dosar de corupţie.

"Ar fi proferat acte de amenințare și intimidare la adresa unei magistrate din cadrul Tribunalului Bihor, prin intermediul unor materiale de presă denigratoare și a unor comentarii amenințătoare", explică Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

"Vorbim de un comentariu postat pe internet în care se face apel la divinitate, în sensul că dacă ai greșit în viață, Dumnezeu urmează să te pedepsească, conform unor citate din Biblie", spune Răzvan Doseanu, avocatul lui Ioan Sava.

"Da' nu am scris eu, nu-s eu autorul, aici e problema, nu sunt eu autorul", susţine Ioan Sava.

Apărătorul avocatului consideră că nu se pune problema unui șantaj și a cerut punerea în libertate a lui Ioan Sava. Magistrații Curții de Apel Oradea au fost de acord, dar i-au interzis lui Sava să părăsească țara pentru 30 de zile. Avocatul cercetat de DNA nu are voie să se aproprie de partea vătămată și membrii familiei acesteia și nici să ia contact cu doi martori.

Acesta este al doilea dosar în care avocatul Ioan Sava este cercetat de DNA. În urmă cu doi ani a mai fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Gabor Szilagyi/Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri