JUDO. Medalie de aur pentru bihoreanul Alex Creţ la Cupa Europeană de la Zagreb

Data actualizării: Data publicării:
sport judo cret

2019 le-a adus deja mai multe medalii sportivilor de la secţia de judo a Liceul cu Program Sportiv „Bihorul". Pe lângă premiile obţinute în competiţiile interne, orădenii au punctat şi în Europa prin Alex George Creţ.

În etapa de Cupă Europeană de la Zagreb, Creț a cucerit medalia de aur.

„Primul lui concurs oficial în 90 de kilograme. Şi, într-adevăr, rezultatul, dar mai ales evoluţia lui ne dau încredere şi mari speranţe pentru acest an", a declarat Emil Morar, antrenor în cadrul LPS CSM Oradea.

Din delegaţia României la întrecerea din Croația au mai făcut parte trei orădeni: Şarolta Lungu, David Fodor și Robert Boldiş. Elevii antrenați de Emil Morar şi Olimpia Ianc s-au oprit, însă, după primele tururi.

„Am avut o fată, e drept, tânără, care a avut o evoluţie mulţumitoare prin faptul că a câştigat un tur, dar a pierdut în turul următor, a fost eliminată, şi am mai avut doi băieţi de la care, sincer, aşteptam un pic mai mult şi sunt convins că pot mai mult", a precizat Morar.

Judoka orădeni vor participa la "naţionalele" de tineret, ce vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, şi la finala Campionatului Naţional de seniori, de săptămâna viitoare.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri