JUDO. Naţionala României vizează un nou triumf la CE de judo kata din Belgia

Data publicării:
judo cu Jigoro Kano

De 11 ori campion european în probele de nage no kata şi open, tandemul Aurelian Fleisz şi Iulian Surlă este hotărât să-şi păstreze medalia de aur, cucerită anul trecut în Spania.

„Şcoala orădeană merită încă un titlu european şi sperăm să-l obţinem şi pe cel de-al XII-lea. Pregătirea a decurs foarte bine, avem toate premisele ca să fim din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului", este de părere campionul european Aurelian Fleisz.

Pregătirea în toţi aceşti ani a mers cât se poate de bine, desfăşurându-se şi într-un stagiu în Japonia, unde, timp de două săptămâni, stăm în pregătire centralizată cu cele mai bune echipe din lume", a spus Iulian Surlă, campion european.

România speră să-şi păstreze supremaţia şi la ju no kata. Campioanele en titre Alina Zaharia şi Alina Cheru sunt considerate principalele favorite la medalia de aur. „Este deopotrivă şi apăsare şi motivare să ne păstrăm titlul european", susţine Alina Zaharia.

Cele două campioane din Piteşti cred că şi în acest an lupta pentru medalii se va da între aceiaşi sportivi, însă nu exclud o surpriză.

„Cei doi sportivi din Franţa care sunt medaliaţi cu argint, din Belgia - care au venit pe locul trei, Olanda şi cred că şi Croaţia începe să aducă sportivi buni", spune Alina Cheru, campioană europeană.

Lotul naţional de kata al României este pregătit de Alexandru Chirilă, cel care anul trecut a fost readus ca director tehnic al reprezentativei de judo masculin.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri