JUDO. Orădenii, pregătiţi de "mondiale"

Data actualizării: Data publicării:
sport judo vlad

Peste o săptămână, judo-ul orădean va reintra în febra emoţiilor marilor competiţii. Campionatul Mondial din Croaţia, rezervat juniorilor, reprezintă ultima bornă din acest an pentru doi sportivi bihoreni.

Vlad Luncan şi Andrei Guşă vor intra în cursa pentru titlu la categoriile 55 de kilograme, respectiv 81 de kilograme. Medaliat cu bronz la "europenele" din Slovenia, Luncan speră ca spaţiul ex-iugoslav să-i poarte noroc şi de această dată.

"În aceste ţări tot timpul am obţinut medalie, am avut evoluţii excepţionale. Sper ca şi acum, la mondiale, să confirm şi să mă întorc cu o medalie, sper că cea mai strălucitoare", spune Vlad Luncan, medaliat cu bronz la CE juniori.

Succesul obţinut la "europene" îl situează pe Vlad Luncan printre favoriţii categoriei. Acest lucru ar putea să-i uşureze calea spre îndeplinirea obiectivului.

"Suntem încrezători într-o medalie, acesta este şi obiectivul, să fim pe podium şi cel mai frumos ar fi să fie pe treapta cea mai înaltă", îşi doreşte Aurelian Fleisz, antrenorul lotului olimpic de tineret.

Pe lângă cei doi orădeni, la Campionatul Mondial de la Zagreb vor mai participa Orban Lehel și Laris Borş, ambii la categoria 60 de kilograme. Ambii sportivi sunt pregătiţi la lot de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri