JUDO. Sportivii orădeni, antrenamente la cel mai puternic centru de judo din Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
sport judo luncan

Trei sportivi orădeni au primit invitaţia de-a se pregăti în această pauză competiţională în cadrul unuia dintre cele mai puternice centre internaţionale de judo din lume. Larisa Florian, Vlad Luncan şi Laris Borş se vor antrena de luni, în Ungaria, la centrul Federaţiei Internaţionale de Judo, de la Dunavarsany.

Alături le vor fi sportivi europeni, africani și din lotul olimpic al Cubei.

„Am modificat procesul de pregătire pentru cei trei, deoarece sunt sportivi talentaţi şi trebuie să le oferim condiţii mult mai bune de pregătire. Aici mă refer în mod special la sparring partener", spune Aurelian Fleisz, antrenorul lotului olimpic de judo tineret.

„Va fi un lucru foarte benefic atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei deoarece este un pas important în pregătirea noastră pentru Campionatul European de juniori, respectiv Florian Larisa la Campionatul Mondial de seniori", a declarat Vlad Luncan, de la lotul naţional de tineret.

Judoka orădeni au în plan în această perioadă şi câteva stagii în Asia, unde accentul se va pune strict pe lupte.

„Diversificăm procesul de pregătire pentru că judo-ul european în comparaţie cu judo-ul asiatic este diferit. Judo-ul asiatic este mai mult pe tehnică, pe supleţe. Judo-ul european este un judo mai mult agresiv, în forţă", explică Aurelian Fleisz.

Dacă Larisa Florian şi Vlad Luncan sunt crescuţi la LPS „Bihorul", Laris Borş provine de la CSM Focşani.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri