Sari la conținut

Judoka tricolori, în pregătiri la Oradea

Elita judoului masculin românesc se află în aceste zile la Oradea, unde participă la un stagiu internaţional de pregătire. Loturile olimpice de seniori şi tineret, precum şi cele de juniori şi cadeţi au intrat deja pe mâna selecţionerilor tricolori, Adrian Croitoru şi niponul Kohei Oisihi.

Antrenamentele au loc sub supravegherea vicepreşedintelui Federaţiei Române de Judo, Florin Berceanu, cel care este şi antrenorul lotului naţional senioare.

„O acţiune foarte bună, o acţiune care ne ajută pe toţi şi vreau să vă spun că încet, încet, a devenit o tradiţie. An de an se organizează la Oradea acest stagiu care eu sper că în viitor va deveni un stagiu de prestigiu pentru România", a declarat Florin Berceanu, vicepreşedinte FR de Judo.

De miercuri, la Oradea vor fi prezenţi sportivii Centrului Olimpic Internaţional de Judo de la Budapesta și cei din lotul olimpic de seniori al Ungariei.

Suntem la început de an, suntem după perioadele de pregătire la munte şi acest stagiu vine ca o mănuşă în definitivarea pregătirii specifice, având în vedere că din această săptămână încep turneele de pregătire şi calificare pentru Olimpiadă", spune Emil Morar, organizatorul stagiului.

Stagiul internaţional de la Oradea a debutat pe 29 ianuarie şi se va încheia pe 3 februarie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus