Jurist la CNADNR, cu diplomă falsă

Data publicării:
diplome false

Scandalul a pornit după ce Universitatea Spiru Haret, unde Ovidiu Constantin Păduraru a urmat cursurile facultăţilor de psihologie şi ştiinţe juridice, a verificat actele de studii ale acestuia, printre care şi diploma de bacalaureat.

"Universitatea a insistat ca să se prezinte documentul original, nu copie legalizată. Când a venit documentul original, specialiştii noştri au realizat că sunt în faţa unui document care are mari semne de întrebare", susţine Gavrilă Ilovan, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti.

Suspiciunile au fost confirmate după ce diploma de bacalaureat a bărbatului a fost verificată de conducerea liceului orădean a cărei ştampilă figura pe document.

"Este foarte clar că diploma este falsă pentru că noi în anul respectiv nu am avut seria T cu numărul, ci am avut altă serie. Nu a fost programul nostru de diplome, nu a fost preşedintele din acel an", explică Maria Ardelean, secretara Colegiului Tehnic "Traian Vuia" Oradea.

Reprezentanţii colegiului orădean au verificat şi diploma obţinută de cumnata bărbatului, şi ea angajată la Direcţia de Drumuri din Timişoara.

"Am ajuns la concluzia că diplomele nu au fost eliberate de şcoala noastră şi chiar putem să afirmăm cu certitudine că nu sunt autentice", a confirmat Omer Ismet, directorul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" Oradea.

Conducerea universităţii i-a anunţat pe procurori, iar Ovidiu Păduraru şi-a dat imediat demisia din cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara, unde lucra ca jurist. Acelaşi gest l-a făcut şi cumnata lui. Şefii CNADNR susţin că angajarea celor doi a fost facilitată de şefa serviciului Resurse Umane a direcţiei din Timişoara, pe baza diplomelor false. Ea a rămas în instituţie până săptămâna trecută, când a fost suspendată din funcţie pe perioada anchetei.

"Păduraru Florica Daniela (...) a facilitat şi propus angajarea soţului şi a cumnatei sale, doar pe baza unor relaţii soţ-soţie şi a unui grad de rudenie. Se face vinovată de propunerea spre angajare pe baza unor diplome false. (...) Suspendarea contractului de muncă este o măsură de precauţie, până la definitivarea cercetărilor de către organele penale abilitate", se arată într-un comunicat al CNADNR.

"Fosta şefă a serviciului resurse umane, Daniela Păduraru, nu mai lucrează în cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara de aproximativ o săptămână. Asta după ce instituţia a depus pe numele ei o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Ea este acuzată de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals", a aflat Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara:

Procurorii vor verifica de unde provin diplomele false şi cum au intrat cei doi în posesia lor. Nu este singurul scandal din Regionala de Drumuri Timişoara. În 2011, directorul de atunci al instituţiei a fost pus sub acuzare de DNA pentru trafic de influenţă.

Reporteri: Anca Deac, Caterina Ledrer
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri