Jurnal canin. Cartea cuprinde rețete, sfaturi și tehnici de îngrijire pentru câini

Data publicării:
jurnal canin

"Luăm câteva pulpe. Se așează în tavă. Punem apă pe trei sferturi. Punem la cuptor, dăm focul pe mare. Cam 45 de minute durează."

Aceasta este doar una dintre rețetele pe care Ioana le-a cuprins în cartea ei. Departe de a fi un moft, preparatul gândit de ea e o alternativă sănătoasă la fast food-ul canin care se găsește în magazine. Însă, foarte puțini proprietari de animale știu asta. La fel cum e și în cazul toaletajului.

"Am verificat câteva rețete să văd dacă există o ușoară concordanță cu autorii străini care au abordat capitolul de rețete. Însă, la partea de dresaj și de medicină veterinară, acolo am consultat direct pe specialiști", spune Ioana Scutelnicu, autoarea cărții.

Dornică să dea o mână de ajutor, dar mai ales din dragoste pentru cei doi căței pe care îi are în grijă, tânăra și-a așternut gândurile și sfaturile pe hârtie.

"Este o responsabilitate. E ca și cum ai avea un copil mic în casă. Dacă nu știi ce ai de făcut, ajung să fie neînțelegeri, ajungem la papuci roși la căpușe, la păr încâlcit."

Volumul Ioanei are 216 pagini și este un adevărat abecedar canin pentru 15 dintre cele mai des întâlnite rase de câini din România.

"Mi se pare foarte interesantă ideea de a avea o carte în bibliotecă mai ales că foarte mulți stăpâni de animale ar trebui să învețe mai multe lucruri: cum să aibă grijă de cățel, cum să îi dea mâncarea potrivită, cum să îl îngrijească, de câte ori să vină la salon, de câte ori să viziteze doctorul veterinar.  Chiar dacă am o experiență mai lungă în domeniu, aș vrea să citesc, să știu mai multe", spune Daniel Selejan, stilist la un salon de coafură canină.

Deocamdată, cartea poate fi cumpărat doar online, la prețul de 32 de lei și 50 de bani. Pe viitor, Ioana are în plan lansarea și altor cărți, dedicate bineînțeles, tot celui mai bun prieten al omului.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri