Sari la conținut

Jurnaliştii orădeni, pistolari cu ocazia Săptămânii Poliţiei Române

S-au tras zeci de focuri de armă, miercuri dimineaţă, în poligonul Poliţiei Bihor. Nu au fost antrenamentele ale oamenilor legii, ci un concurs dedicat jurnaliştilor, care au încercat să îşi dovedească măiestria în mânuirea armei. Cei mai buni au fost răsplătiţi cu câte o cupă, iar ceilalţi au plecat acasă cu o diplomă simbolică.

13 jurnalişti bihoreni s-au înscris la concursul de tir organizat de Poliţia Bihor. Aceştia au primit câteva informaţii de bază de la responsabilii poligonului.

„Pistolul, când vă va fi înmânat, se va ţine doar spre ţinte. Nu vă întoarceţi stânga dreapta, nici spre colegul! Dacă aveţi o întrebare, ridicaţi mâna şi spuneţi „incident”.”

Fiecare concurent a avut posibilitatea să tragă cinci focuri spre ţintele aflate la o distanţă de 15 metripentru a atinge cel mai bun punctaj.

Pe primele două locuri s-au clasat doi jurnalişti de la cotidianul Crişana.

„Mi-a plăcut ca de obicei, am mai câştigat şi altădată acum am făcut 47 de puncte, mă bucur, îmi place”, a spus Mircea Codilă, locul 1.

„A fost o experienţă interesantă; îmi place de fiecare dată când poliţiştii sau jandarmii ne invită la trageri, mai ales că nu avem ocazia să facem asta în fiecare zi, să facem trageri”, spune Remus Toderici, locul 2.

Evenimentul a avut loc cu ocazia Săptămânii Poliţiei Române. Vineri, începând cu ora 11, în Cetatea din Oradea vor avea loc demonstraţii realizate de membrii Serviciului de Acţiuni Speciale.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi