KARATE. Turneul Campionilor, dominat de orădeni

Data publicării:
shotokan Oradea

Peste 500 de sportivi de la 61 cluburi din nouă ţări s-au luptat sâmbătă, la Oradea, pentru un loc pe podiumul tradiţionalei competiţii de karate shotokan „Open-ul Bihorului - Turneul Campionilor". În final, doar două cluburi s-au bucurat de laurii ediţiei cu numărul 15.

Clubul organizator, Palatul Copiilor Shogunul Oradea s-a impus în disputa organizată după regulile impuse de Ministerul Educaţiei Naţionale. În schimb, ucrainienii de la Tay Sen au terminat pe locul I în clasamentul general pe cluburi.

„Fără falsă modestie, avem nişte copii foarte dedicaţi, care au confirmat atât pe plan naţional, cât şi oriunde am mers cu ei. Că am fost în Franţa, Anglia, Italia, peste tot, am venit cu medalii acasă, ceea ce denotă că avem o şcoală de calitate", a declarat Ioan Vaida, organizatorul competiţiei.

În cursa pentru supremaţia naţională, orădenii au devansat Palatul Copiilor Ilfov şi Clubul Copiilor Şimleul Silvaniei.

„Au reuşit să iasă în evidenţă sportivi ca Lalescu Luca, Păscuţa Alexia, Timofte Andrei, Moldovan Răzvan şi mulţi alţii, Donea Denis. Deci, rezultatele au fost remarcabile din partea acestor vârfuri", spune Ioan Vaida.

Echipa de karate shotokan de la Palatul Copiilor Shogunul Oradea, antrenată de Elena şi Ioan Vaida, a fost reprezentată în competiţie de 35 de sportivi. Aceştia au cucerit 67 medalii, din care 36 pentru clasarea pe locul întâi şi 20 pentru ocuparea locului al doilea.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri