Sari la conținut

Kelemen Hunor, la lansarea candidaţilor UDMR de la Satu Mare: "Vrem o dezvoltarea eficientă a comunităților locale!"

"Nu vrem să rupem Transilvania de București, ci vrem o dezvoltare sănătoasă a comunităților locale." Este dorința liderului UDMR, Kelemen Hunor, aflat vineri la Satu Mare, cu ocazia prezentării candidaților Uniunii la alegerile parlamentare. Kelemen a precizat că afișele cu mesaje de genul "Salvăm Oradea sau Clujul de București" au legătură doar cu planul de descentralizare fiscală şi li se adresează şi votanţilor români.

Kelemen Hunor este de părere că investițiile ar fi mai mari şi mai importante în cazul în care deciziile ar fi luate de cei care conduc localitățile sau județele, și nu de autorităţile centrale de la București.

"Acele investiții de care are nevoie o comunitate locale sunt cunoscute de aleșii locali și nu de domnul sau doamna de la Ministerul Dezvoltării sau dintr-un alt minister."

Președintele UDMR a vorbit și despre problemele cu care se confruntă firmele din Transilvania, care au o cifră mare de afaceri și care sunt obligate să se înregistreze la București.

"O discuție despre acest subiect, despre descentralizarea fiscală e necesară pentru că urmează vrem, nu vrem o descentralizare. Nu vrem să rupem România, nici în două, nici în trei, nici în patru, pe noi ne interesează o dezvoltarea eficientă a comunităților locale."

Kelemen Hunor a prezentat și principalii candidați ai UDMR Satu Mare pentru alegerile parlamentare.

Istvan Erdei, candidat UDMR Satu Mare pentru Camera Deputaților: "Munca pe care am început-o cu ai mei colegi în urmă cu 26 de ani, mă refer la munca mea politică, vreau să o continui acum."

Lorand Turos, candidat UDMR Satu Mare pentru Senat: "Nu reprezentăm doar o comunitate etnică, dar bineînțeles suntem foarte sensibili la toate problemele cu care se confruntă minoritatea maghiară."

În Satu Mare, UDMR speră să obțină cel puțin un post de senator și două de deputați la alegerile din 11 decembrie.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță