Sari la conținut

La Oradea a avut loc Mini-fest, zilele teatrului pentru cei mici

Nu doar adulții merg la teatru, ci și copiii - chiar dacă au între câteva luni și șase ani. În acest weekend, la Oradea a avut loc prima ediție a unui festivalul de teatru dedicat celor mai mici spectatori. Special gândite pentru ei, piesele au făcut deliciul prichindeilor care nu au contenit cu râsetele și aplauzele.

"Mic sau mare?" este piesa trupei orãdene Arcadia, care a adus zâmbete pe feþele celor mai mici spectatori. Spectacolul þinut într-un cadru restrâns a durat 30 de minute.

"- Mie mi s-a părut foarte frumoasă, mie îmi place.
- Te-ai distrat?
- Da, e foarte haioasă."

"- Mi-a plăcut piesa de teatru.
- De ce ți-a plăcut așa de mult, te-ai distrat, ai râs?
- Da."

Menit să-i familiarizeze pe cei mici cu astfel de acțiuni educative și să îi ajute să socializeze, festivalul a fost şi pe placul părinților.

"Foarte interesant și pentru dezvoltarea lor cred că e foarte ok."

"Mi se pare o idee foarte drăguță, mai ales că activități pentru vârsta lor sunt mai rare în oraș și de asta e binevenită."

Evenimentul a fost organizat de cãtre Trupa Arcadia din Oradea, în cadrul parteneriatului de mentoring cu Teatrul Ion Creangã din Bucureşti. Aceasta a fost prima ediţie a Mini-fest, zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori, cum l-au numit organizatorii.

"Au o latură educativă, au una afectivă, emoțională și de foarte multe ori avem un feed-back pozitiv din partea celor mici, pentru că ei sunt captivați de ceea ce văd pe scenă", spune Florian Silaghi, managerul teatrului Arcadia.

Evenimentul s-a desfãşurat în cadrul "Zilelor Small Size", o activitate extinsã a unui proiect internaţional derulat în 17 ţãri şi finanţat prin programul Europa Creativã.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă