Sari la conținut

La Oradea, deszăpezire cu utilaje ca în Viena

Firma de salubritate din Oradea s-a inspirat de la autorităţile din capitala Austriei, care folosesc astfel de utilaje pentru curăţarea aeroportului. Cu ajutorul lor, angajaţii intră şi pe aleile mai mici din parcuri şi dintre blocuri.

"Am dotat unitatea cu utilaje de capacitate mai mică, care au posibilitatea să intervină pe trotuare, pe aleile din parc şi în toate zonele înguste. Unele au fost luate de la o firmă care a deszăpezit aeroportul din Viena", confirmă Ionel Ban, directorul de producţie al RER Oradea.

Utilajele intervin de la primele ore ale dimineţii ca să îndepărteze stratul de zăpadă depus în oraş însă totul se face în funcţie de priorităţi.

"Intervenţia la deszăpezire se face conform unui grafic stabilit, respectiv pe grade de urgenţă. De obicei au prioritate traseele mijloacelor de transport în comun", explică Ionel Ban.

Parcul firmei de salubritate care se ocupă şi cu deszăpezirea din Oradea cuprinde 32 de utilaje care pot interveni în orice moment. Orădenii care nu-şi curăţă trotuarele de zăpadă riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş