La piaţă, ca-n seră. În hala de legume din piaţa orădeană Cetate, temperaturile ajung la 40 de grade

Data publicării:
caldura Piata Cetat3

Ioan Druţă vinde legume de mai mulţi ani în cea mai cunoscută piaţă orădeană. Se plânge însă că acoperişul realizat de administratorii pieţelor îi face zile grele.

"Cine a proiectat-o, a proiectat-o prost de la început. E ca în solar, e un efect de seră... Ar trebui un pic de ventilaţie, să se schimbe aerul."


Nu este singurul care se plânge de condiţiile de muncă. Căldura infernală este suportată cu greu de toţi cei 300 de comercianţi care vând în Piaţa Cetate.

"Acoperişul ăsta trebuia vopsit în alb; albul respinge căldura. Aici este un focar, FOCAR!"

"Aici se depăşeşte 42 de grade. Aerisire nu este. Aici transpirăm, ne topim, primim boală aici."

În schimb, Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea, explică faptul că "s-a avut în vedere asigurarea unor condiţii mai bune pentru comercianţii din piaţa. În acest sens s-au făcut în ultimii 3 ani şi ceva investiţii de de circa 800 de mii de euro - numai copertina despre care m-aţi întrebat a costat societatea noastră 250 de mii de euro."

Doar că această investiţie mai degrabă i-a încurcat pe comercianţi decât să-i ajute. De mai bine de un an, spun ei, nimeni nu a luat măsuri pentru a face aerul de sub copertină respirabil.

"Zile trecute a fost şeful pe aici şi a spus că o să desfacă acolo şi nu a desfăcut. Ar fi foarte bine dacă aici în margine este atât de cald, cum e în mijloc vă închipuiţi."

"Vom demonta partea dinspre sectorul bazar o să asigurăm comercianţilor o aerisire mult mai bună. Şi dânşii trebui să înţeleagă că afară sunt 35 de grade, iar condiţiile sunt mult mai bune decât în alţi ani. Am asigurat peste copertină o plasă anti căldură care respinge razele solare", susţine Florin Alexandru.

Cei care vând legume şi fructe se plâng că temperatura, care ajunge chiar şi la 40 de grade, le distruge marfa. În plus, cei cu probleme cardiace ar fi bine să evite piaţa la orele amiezii.

reporter: Bogdan Costea
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri