Sari la conținut

Laszlo Tokes, nemulţumit de noul Guvern

Critici dure ale lui Laszlo Tokes la adresa noului Guvern PSD. Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania susţine că noua Putere nu ţine cont de nevoile societăţii româneşti, ci mai degrabă de cele personale. Tokes i-a criticat şi pe liderii UDMR care au încheiat o înţelegere cu social-democraţii şi cu ALDE.

Laszlo Tokes şi-a exprimat nemulţumirea faţă de rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie, în urma cărora PSD a ajuns la guvernare. Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania susţine că actuala Putere nu urmăreşte interesul naţional.

"Nu ţine cont de interesele reale ale societăţii româneşti. S-a reprodus situaţia post-comunistă de care am crezut că vom fi lepădaţi."

Tokes i-a criticat şi pe cei din UDMR care au încheiat un protocol de colaborare parlamentară cu PSD şi ALDE.

"Este chiar ...foarte ridicol că cei care acuză pe celălalt în toată campania electorală, pe teme naţionale, după câteva zile se găsesc deja în aceeaşi tabără."

Laszlo Tokes a declarat că şi-ar dori ca urmărirea penală a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei să nu fie stopată de actualul Guvern.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă