László Tőkés vrea reparații morale

Data actualizării: Data publicării:
tokes

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, László Tőkés, vrea reparaţii morale după ce fostul şef al Contraspionajului românesc, Filip Teodorescu, fostul şef SIE Ioan Talpeş au declarat în media că fostul prelat ar fi fost spion.

Afirmaţiile se bazează pe o chitanţă de mână din 1989, semnată de Tőkés  după ce a primit 20 de mii de lei de la un preot din Ungaria.

Europarlamentarul şi avocatul său spun că documentul nu este suficient pentru a acoperi afirmaţiile vehiculate în media.

"Acest caz este foarte dubios deoarece m-a mirat că preotul respectiv din Ungaria cum a putut aduce lei ajutorul în bani româneşti, cum a achiziţionat aceşti bani am avut senzaţia, bănuiala, că ar putea fi farsă, o cursă şi că vrea să mă provoace", susţine László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

"László Tőkés este susţinut din Ungaria prin acordarea de ajutoare materiale şi subvenţii băneşti. Atât, nimic despre faptul că este spion şi aşa mai departe. O informaţie strict secretă trimisă lui Ceauşescu nu trebuie să conţină acestă atenţionare că este vorba de un spion?", se întreabă Elod Kincses, avocatul lui Tőkés.

László Tőkés a declarat că va continua demersurile în instanţă contra acţiunilor pe care le califică drept denigrări şi răzbunări ale fostei Securităţi.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri