Lecţii de afaceri din liceu

Data publicării:
lectii afaceri

Potrivit celor doi miniştri, lecţiile de afaceri se vor derula în cadrul programului România Start-Up. Acesta ar trebui să fie finanţat cu 50 de milioane de euro, din fonduri europene, dar şi din bugetul de stat. Orele de educaţie antreprenorială vor cuprinde de la pregătirea tinerilor până la formarea ideilor de business mici sau mari.

„Putem introduce în primă fază ca materie opţională, desigur nu toţi o vor apuca pe această zonă, dar să fie către ei transmise aceste cunoştinţe", spune Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Deocamdată, tinerii au la dispoziţie programul SRL-D, prin care în care pot accesa până la 10.000 de euro pentru a-şi porni o afacere. Dacă au un plan de afaceri sustenabil mai pot lua 25.000 de euro, prin programul Start-up IMM.

„Mi-am deschis recent o afacere, un SRL debutant şi sper ca în ianuarie să se deblocheze fondurile şi să aplic pentru cei 10.000 de euro", spune o studentă. 

„Pentru un tânăr ca mine, care nu are pregătirea necesară, este destul de greu să ajungem în dedesubturile acestor idei", recunoaşte un student.

Cel mai nou program de stat se referă la susţinerea timp de un an, din bani europeni, a locurilor de muncă pentru absolvenţii din promoţia 2014.

„Pe regiunea nord-vest şi judeţul Bihor avem alocată suma de cinci milioane de euro, 650 de locuri de muncă, deja în acest moment avem angajatori care acoperă 200-250 de locuri de muncă", a comunicat Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism.

Pentru ca toţi doritorii să aibă acces la banii oferiţi de stata fost eliminat inclusiv criteriul de vârstă pentru cei care vor să acceseze programul Start-Up IMM. Până acum, acesta se adresa doar celor sub 35 de ani.

Reporter: Laura Breb
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri