Lecţii despre cum să mâncăm sănătos. La Oradea are loc primul curs de nutriție

Data publicării:
sanatate 020315

La primul curs de nutriţie cei 25 de participanţi au învăţat cum să gătească budincă de chia, un desert bogat în proteine şi nutrienţi. Specialiștii în nutriție atrag atenţia că, pentru a ţine o dietă sănătoasă, nu trebuie să cheltuiți prea mulți bani.

"Poţi pur şi simplu să nu mergi într-un spaţiu comercial, poţi să mergi într-o piaţă, poţi să găseşti producători autohtoni care nu au neapărat preţuri foarte mari, poţi să mănânci şi legume şi fructe la un preţ redus, nu trebuie să cumpărăm neapărat tot ce este împachetat", susţine Lioara-Ioana Ciugudean, tehnician nutriţionist.

În plus, cei care vor să mânănce sănătos, trebuie să evite sfaturile care circulă în mediul online. Cursul de nutriție vine în sprijinul celor care vor să învețe cum se obține o alimentație sănătoasă.

"Este un nou trend: oamenii au început să înveţe să mănânce sănătos, să ceară sfatul unui nutriţionist şi unui specialist în nutriţie. Practic, aceşti oameni, pe perioada celor şase luni de curs, vor învăţa de la A la Z cum să alcătuiască o dietă şi o nutriţie sănătoasă."

"Doresc să aflu mai multe despre cum să mâncăm sănătos, cum să creăm nişte meniuri cât mai sănătoase, pentru familie, pentru copiii noştri", recunoaşte una dintre cursante. "Trebuie să trăim puţin mai sănătos şi să ne gândim şi la familie şi la copii să mănânce mai sănătos decât cum este obiceiul în zilele noastre", o completează alta.

La finalul cursului, persoanele vor primi diplome care atestă calitatea de tehnician nutriționist.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri