Lecţii online pe laptopuri rezistente la şocuri

Data publicării:
laptopuri 20291112-36080

"Li se pot răsuci displayul, se pot culca în poziţie orizontală, după care senzorul gravitaţional mută imaginea către utilizator în funcţie de gravitaţie, se poate folosi acest creion pentru comandarea displayului deoarece nu mai există acces la tastaură", a declarat Andrei Dascălu, managerul unei firme IT.

Cele 25 de laptopuri au fost instalate într-un laborator iar primele cursuri online vor fi ţinute la matematică, biologie şi chimie, urmând ca softurile să fie activate şi pentru celelalte materii.

"Lecţiile sunt prezentate atât auditiv cât şi vizual, cu momente din viaţa cotidiană astfel rămânându-le în minte imaginile corespunzătoare figurilor geometrice pe care trebuie să le înveţe", a spus Manuela Coroiu, profesoară de matematică la Colegiul "Avram Iancu" din Ştei.

"Este un altfel de lecţie decât cea monotonă dezvoltându-le astfel posibilitatea din mai multe puncte de vedere să înveţe anumite noţiuni", a declarat prof. Emanuel Coroiu, directorul ajunct al Colegiului "Avram Iancu" din Ştei.

Sistemul este implementat în premieră în România alături de alte două mii de şcoli din 36 de ţări din lume.

"El este un succes de ani de zile în foarte multe ţări, profesorii nu trebuie să fie speriaţi de tehnologie", a spus Adrian Cioroianu, directorul firmei care a donat laptopurile.

Laptopurile au fost donate de o firmă IT iar de anul viitor câteva şcoli din Oradea se vor dota cu cu acest model de tehnica de calcul pe care şcolile vor trebui insa sa le cumpere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri