Lectură în stațiile de autobuz. În Carei, călătorii pot să citească poezii afişate pe panouri

Data publicării:
lectura Carei

"De după dealuri arse şi trudite,

Înalţă creste albe nori de plumb."

Un tânăr din Carei a regăsit-o pe Otilia Cazimir așteptând autobuzul. Și a recunoscut că "este pentru prima dată când citesc această poezie. Auzisem de Otilia Cazimir din copilărie, de mai demult, dar a fost foarte interesantă și foarte bine pretată pe atmosfera de acum, de vară."

Pentru că tot mai puțini sunt cei care acordă chiar și un minut lecturii zilnice, Direcția de Cultură din Carei a inițiat proiectul lecturii în timpul în care călătorii așteaptă un mijloc de transport în comun. Planșele cu poezii au fost montate la începutul anului în trei stații din oraș, iar versurile sunt însotițe de fotografii realizate de artiști locali.

"Ideea a fost de a promova poezia în rândul careienilor și nu numai a careienilor, deoarece foarte mulți elevi care fac naveta, circulă sau se opresc în stațiile de autobuz", a precizat Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Sport Carei. 

În curând, banala stație va deveni o rampă de lansare și pentru localnici.

"Începând cu luna septembrie încercăm să implicăm și tineri din Carei, să îi atragem și pe aceștia în proiect și să expună și să își arate munca, talentul și celorlați oameni, pentru că până acum am afișat poeziile autorilor naționali", susţine Adrian Ștefănuț, referent cultural.

"Ideea mi se pare foarte interesantă și originală, întrucât eu nu am mai auzit despre un asemenea proiect", spune un călător.

În fiecare lună poeziile și fotografiile sunt înlocuite cu altele, în funcție de tema propusă de inițiatorii proiectului.

Reporter: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri