Licitaţie contestată. CET Oradea ar putea pierde banii europeni din cauza contestaţiilor

Data publicării:
BETA - contestatie

Rivalitatea dintre companiile specializate în modernizarea electrocentralelor, care au participat la licitaţie, pune beţe-n roatele Primăriei Oradea. Deşi a fost desemnată câştigătoare o firmă din Botoşani, una din companiile care a pierdut a anunţat imediat intenţia de contesta această decizie.

"Acţiunile noastre se îndreaptă în două direcţii: una privind contestarea procedurii de evaluare a ofertei noastre şi a doua ce ţine de penal, în ce priveşte acţiunile unor membrii din comisia de evaluare care sunt vizibil părtinitoare în tot ceea ce s-a făcut până acum", susţine  Vasile Munteniţă, directorul diviziei comerciale al SC Romelectro SA.

Reprezentanţii companiei câştigătoare spun că procedura de rezolare a contestaţie poate dura câteva luni, lucru care ar putea pune în pericol finalizarea la timp a lucrărilor.

"Nu poate decât să întârzie semnarea contractului şi asta duce mai departe la efecte majore: să nu poţi începe contractul, să nu poţi demara construcţia, să nu poţi finaliza la termenul respectiv", explică Valeriu Iftime, preşedintele companiei câştigătoare.

"În varianta în care CNSC va menţine hotărârea adoptată de către comisia de licitaţiei vom încheia contractul cu asocierea desemnată câştigătoare, chiar dacă se va formula plângere la Curtea de Apel Oradea", anunţă Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Graba administraţiei locale este de înţeles, având în vedere că proiectul modernizării CET trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2015. Banii pentru modernizarea CET provin din fonduri europene. Dacă primăria nu reuşeşte să termine lucrările la timp, banii pentru noua centrală pe gaz vor fi pierduţi.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri