Liderii bihoreni ai PNL şi PSD nu doresc ruperea USL

Data publicării:
USL Bihor

Tensiunile recente din cadrul Uniunii Social-Liberale nu îi descurajează pe liderii liberali şi social-democaţi din Bihor, care spun că vor să meargă mai departe cu alianţa de guvernare. Reprezentanţii PNL cer să se pună capăt crizei din uniune.

"Sigur că asta ne dorim. Vrem USL în continuare, dorim ca proiectele USL să prindă viaţă", spune Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor.

La rândul său, Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, susţine că "eu îmi doresc ceea ce îşi doreşte şi Victor Ponta şi majoritatea liderilor PSD, din câte ştiu eu: să rămânem în USL."

Înfiinţarea Uniunii Social-Democrate îl pune însă pe gânduri pe liderul judeţean al liberalilor. "Cel mai derutaţi suntem prin crearea acestui USD în cadrul USL. Asta contravine de fapt protocolului de înfiinţare a acestei alianţe", spune Cornel Popa.

"USL a fost creat pentru trei tipuri de alegeri: locale, parlamentare şi prezidenţiale. USD a fost creat, şi scrie clar în protocol, alianţă pentru alegerile europarlamentare", a replicat Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

Soarta USL se va decide, cel mai probabil, până săptămâna viitoare.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri