Liniile de tren, halde de gunoi. Intrările feroviare în Oradea, înţesate de deşeuri şi bălării

Data publicării:
GUNOAIE3

O privelişte jalnică îi întâmpină pe turiştii care vin cu trenul în Oradea. Pe kilometri întregi, mormanele de gunoaie acoperă zona de lângă şine.

"Chiar dacă ne aflăm pe un tronson de cale ferată din mijlocul oraşului, zona arată mai rău ca la periferie sau ca o groapă de gunoi adevărată. Aici poţi găsi flacoane de plastic, cartoane, hârtii pungi, resturi menajere şi anvelope de uzate", a observat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

"Nu e frumos să se vadă aşa ceva în România."

"- Ce imagine crează aceste gunoaie pentru cei ce călătoresc cu trenul?
- Imagine proastă de ţară înapoiată."

"Foarte multă lume din oraş aruncă mizerii pe calea ferată. În zona Oradei sunt aproximativ 57 de kilometri de taluzuri cu calea ferată o zonă pe care noi cu pesonalul propriu nu o putem salubriza", explică Dorin Costea, şeful staţiei CFR Oradea.

Oficialii CFR au dat asigurări că o dată la cel mult trei luni curăţă liniile din preajma gărilor. Explicaţiile nu i-au convins însă pe agenţii Poliţiei Locale, care i-au amendat pe cei de la Căile Ferate cu 7 mii de lei.

"Poliţia Locală Oradea a sesizat în repetate rânduri pe parcursul anului 2014 administratorul CFR despre faptul că rambleul de cale ferată pe care îl administrează în Oradea este înţesat cu deşeuri, bălării şi vegetaţie crescută în exces", susţine Cosmina Bică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

În schimb, edilii au reuşit să cureţe intrările rutiere în oraş, unde existau zeci de locuri unde erau aruncate ilegal deşeuri. Pentru asta fost nevoie de 5 mii de amenzi, de peste 3 milioane şI jumătate de lei date în ultimii 3 ani. În plus, toţi orădenii au fost obligaţi să încheie un contract cu o firmă de salubritare.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri