Sari la conținut

Locuinţa primarului din Satu Mare, verificată de procurori

Potrivit edilului de Satu Mare, înainte de a fi ales primar, acesta era administratorul unei societăți civile medicale în reședința de județ. În iunie 2012, când a fost ales ca edil, Dorel Coica s-a autosuspendat din societate, însă societatea a rămas înregistrată laFfinanțe pe codul său numeric personal. În luna martie, când a descoperit că CNP-ul său figurează înca în actele societății, edilul a trimis o notă explicativă către Agenţia Naţională de Integritate, la care a atașat declaraţiile de avere rectificate pentru anii 2011, 2012, 2013, 2014.

Veniturile societății civile medicale pentru perioada iunie 2012 - decembrie 2014 depășesc 2 milioane de lei. Edilul pune întreaga poveste pe seama campaniei electorale și susține că nu are nimic de ascuns și că stă la dispoziția organelor de cercetare abilitate pentru ca întreaga situație să fie lămurită.

Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare: "Am fost verificat să se vadă dacă am vreo legătură sau contracte cu SCM Dr. Coica. Dânșii au verificat și gestiunea societății și chiar mă bucur că s-a întâmplat acum și nu s-a întâmplat mai târziu, ca să nu mai am niciun semn de întrebare legat de ce se întâmplă. Nu am nicio treabă cu veniturile societății, am administrație proprie care se ocupă, eu ma ocup numai de partea de Primărie. Dar… e campanie electorală și probabil asta e o temă importantă.
Singura problemă care a creat acest disconfort e că toată societatea funcționează pe codul meu numeric personal. Nu am putut să anulez societatea pentru că eu am devenit primar. În contextul în care eu nu mai sunt, îmi reiau funcția de conducător la SCM Dr Coica."

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa