Locuințe zguduite de gropi

Data publicării:
stirea 204 20osorhei-48376

Elisabeta Szabo locuiește pe strada principală din Oșorhei. Spune că în ultimii doi ani locuința i-a crăpat văzând cu ochii, din cauza trepidaţiilor produse de camioanele care trec pe cea mai circulată şosea din Bihor, drumul naţional 1. O dată cu apariţia gropilor în astfalt, situaţia s-a agravat, spune femeia.

"Și patul tremură când stau în pat. Așa mă simt. Tare crepată. Mai ales noaptea umblă foarte multe TIR-urile. Da uitați gropile aici" , ne-a spus Elisabeta Szabo Toţi cei care locuiesc la şoseaua principală au astfel de probleme.

Atât localnicii, cât și autoritățile locale au depus sesizări la Drumurile Naționale, dar nimeni nu le-a dat până acum un răspuns. Până când se vor astupa gropile, oamenii nu au ce face decât să privească neputincioși cum locuințele li se degradează. De cealaltă parte reprezentanţii CNARD susţin că au început reparaţiile la DN1 şi le cer oamenilor să aibă răbdare. "Starea datorită iernii s-a deteriorat în proporție de 30-40 la sută. Am făcut o sesizare și noi și cetățenii înspre Drumuri Naționale, ne-au promis că în timp, când le va permite timpul vor repara" a afirmat Ioan Gligor- viceprimarul comunei Oșorhei

''A început acţiunea de reparare a gropilor având în vedere că este iarnă încă, deşi sunt temperaturi scăzute nu se poate face reparaţii cu asfalt la cald, se lucrează cu asfalt la rece '' a spus Corneliu Piţurcă-directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şI Drumuri Naţionale,secţia Bihor Sunt porțiuni unde gropile cele mai mari au fost asfaltate, dar oamenii spun că nu va dura mult până craterele vor ieși din nou la suprafață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri