Sari la conținut

Locuri în învățământul militar

Pentru următorul an școlar, Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București oferă 360 de locuri la specializările Drept, respectiv Ordine și Siguranță Publică.
Posturi sunt oferite și în școlile postliceale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina are în ofertă nu mai puțin de 500 de locuri, în timp ce la unitatea de învățământ similară din Cluj Napoca vor învăța 125 de recruți.

Absolvenții de liceu pot opta și pentru cele patru instituții de pregătire militară subordonate Ministerului Apărării Naționale. Cea mai căutată este Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", unde tinerii vor studia comunicații și informatică, finanțe-contabilitate și administrație publică. O altă variantă este Academia Tehnică Militară, cu cele 18 locuri disponibile pentru specializările construcții și fortificații, transmisiuni sau calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și siguranța națională.

La Academia Militară "Mihai Viteazul" pot studia cei interesați de psihologie ori studii de securitate. La Institutul Medico-Militar sunt disponibile 15 posturi de medicină generală.

Termenul limită de înscriere la aceste unități de învățământ militar este de 2 iunie 2014. Depunerea dosarelor se poate face la sediul Poliției Bihor, din Parcul Traian, marți între orele 8:30 și 12:30, respectiv joi, de la ora 11:30 la ora 15:30.

redactor: Claudiu Mihuţ