Lucrări în ritm de melc în Oradea. Societatea de Termoficare a cerut suplimentarea numărului de muncitori şi de utilaje

Data publicării:
termoficare

Chiar dacă ştiu de ce oraşul este un imens şantier, orădenii nu înţeleg de ce lucrările înaintează atât de greu. Efectul imediat sunt întreruperile de furnizare a apei calde, extrem de neplăcute în mijlocul verii.

"Plătim la apă în plus, sigur. Ce e pe traseu, tot noi plătim pierderile."

Iar dacă vara nu vom avea apă caldă la discreţie, scenariul se va repeta în lunile de iarnă cu încălzirea. Totul, însă, pentru un confort sporit şi facturi mai mici în anii următori.

"Schimbăm aceste reţele, tot disconfortul acesta pe care-l avem cu opriri pe apă caldă, probabil opriri la încălzire vor fi iarna, ne va genera un confort viitor, pentru că aceste reţele nu se vor mai sparge", explică Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale SA.

Nemulţumite de ritmul lucrărilor, societăţile Electrocentrale şi Termoficare Oradea au cerut firmelor executante să suplimenteze numărul muncitorilor şi utilajelor de pe şantiere. Lucru pe care, în teorie, firmele l-au făcut.

"Am ajuns la 127 de oameni şi avem 23 de utilaje", spune Mircea Paşcalău, responsabil de şantier Construcţii Bihor.

"Am discutat cu ei ca să nu mai oprească atât de mult acele puncte termice, ca utilizatorii să nu mai rămână atât de lungă perioadă fără apă caldă", susţine Mihai Cabai, directorul Termoficare SA.

Firmele care lucrează la schimbarea magistralei 1 au ca şi termen de finalizare al primei etape de lucrări sfârşitul anului 2014. În luna august, cea mai afectată va fi zona şcolii generale Dacia şi a Palatului Baroc.

reporter: Edina Szomoru
operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri