Sari la conținut

Lucrări la foc continuu. Pe şantierele din Oradea se munceşte până de sărbători

Deşi temperaturile coboară noaptea sub limita îngheţului, iar ziua nu ating 10 grade, în Oradea se lucrează mai febril decât în timpul verii. Constructorii trag din greu pe cele aproape 30 de şantiere din oraş ca să termine munca începută.

"Se lucrează în toate zonele din Oradea pe canalizaţia subterană, executăm lucrări la drumul rapid, la pista de biciclete. Avem o serie de lucrări de realizat, parcări", spune Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea

La acestea se adaugă lucrările la sistemul de termoficare, unde sunt înlocuiţi zeci de kilometri de conducte de apă caldă. În Oradea există cinci astfel de şantiere, unde muncitorii au săpat şanţurile, iar acum taie şi sudează conductele.

"Încă nu e aşa temperatura cu minus, să nu putem suda sau monta ţevi. La minus şase grade nu mai putem suda", explică Emil Jigan, sudor.

Cât timp condiţiile meteo vor permite, lucrările vor continua până în preajma sărbătorilor de iarnă. Motivul: totul trebuie terminat până anul viitor.

"Este angajat din partea constructorului un termen de principiu până la care să se desfăşoare lucrările ar fi perioada 17-19 decembrie", susţine Ilisei Eustafie, purtătorul de cuvânt al societăţii Termoficare Oradea.

"Odată ce va începe ingheţul şi va începe ninsoarea, constructorii se vor opri din lucrări tocmai pentru a nu afecta calitatea acestora", confirmă Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În cazul în care lucrările nu respectă condiţiile impuse prin proiecte, autorităţile nu le vor recepţiona până nu vor fi refăcute.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş