Lucrările realizate într-un cătun de o pictoriță din Bihor au ajuns în galeriile din Japonia sau Egipt

Data publicării:
PICTORITA

Angela Szabo a renunțat la viața de la oraș în urmă cu șapte ani. Nu s-a gândit niciodată că va face acest pas și mai ales că decizia îi va aduce atâta satisfacție și liniște. Totul a pornit însă de la o drumeție pe care a făcut-o cu soțul ei în cătunul Runcu. Acolo au găsit o casă care era oferită spre vânzare. Au cumpărat imediat terenul și au început să își ridice cuibul mult visat.

"Nu auzi tramvai, troleu, mașini, agitație și așa și faptul că de câte ori te uiți pe geam vezi copaci și vezi plante și flori și animale și oameni care vin să își lucreze pământul în liniște și cu drag."

Excursia le-a schimbat celor doi viața. Zona, una dintre cele mai frumoase din Apuseni, ascunde peste 400 de peșteri pe care cei doi așteaptă să le descopere.

"În momentul când m-am stabilit aici am putut să cunosc ce se întâmplă în peșterile din zonă, în carstul de aici. Practic pot să spun că am ajuns să cunosc zona foarte bine și îl al doilea rând am reușit să fac din speologie și o meserie", spune Dezideriu Szabo, soțul Angelei.

Noul domiciliu nu a însemnat nicidecum o ruptură de ceea ce se întâmplă în oraș. Pictorița își face timp pentru o piesă de teatru sau o seară cu prietenii. Cât despre lucrările ei, acestea au ajuns pe simezele galeriilor din Capitală ori departe de casă, în Japonia ori Egipt.

"Sunt o persoană consider optimistă și plină de viață și cred că se simte în pictură pentru că toate lucrările sunt momente, sunt clipe sunt din imaginar sau sunt reale", explică Angela Szabo.

La o expoziție personală lucrează chiar în aceste zile, în atelierul din Runcu, iar în 10 noiembrie va expune la Teatrul Odeon din București. Tablourile se vor reuni sub un titlu la fel de sugestiv ca și viața ei de până acum: "Tonomatul cu povești".

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri